Koesterpas

Alle Stappen Tellen

Met het Koesterpasproject ‘Alle stappen tellen’ ging je virtueel op stap naar het Spaanse bedevaartsoord Santiago de Compostela. Iedere stap die je zet, telt mee om je doel te bereiken: jouw virtuele poppetje naar Spanje loodsen. Op de route wordt informatie gegeven over de plaatsen die je passeert. Ook kan je virtuele medailles ontvangen voor bijzondere prestaties. Ben je een week niet actief, dan ontvang je eenmalig een e-mail om je aan te sporen om weer in beweging te komen.

Hoe werkt het?

Alle stappen tellen! is een laagdrempelig beweegprogramma waarin iedereen in zijn eigen tempo kan meedoen. Na aanmelding krijgt de deelnemer een Koesterpas toegestuurd. Daarop
staat een uniek nummer. Op www.koesterpas.nl navigeren deelnemers naar ‘Alle stappen tellen’ en vullen eenmalig de code in. Vanaf dat moment kunnen zij dagelijks of wekelijks het aantal gezette stappen invullen. Deelnemen kan met een eenvoudige stappenteller (kosten ongeveer 1,50 euro).  Zodra de unieke code is ingevuld en de eerste stappen zijn gezet, begint de reis naar Santiago, ook wel de Sint Jacobsroute of Jacobsweg genoemd. Deelnemers kunnen aan de hand van hun beweegactiviteiten precies zien waar zij zich bevinden op de route. Daarnaast kunnen zij zien hoever anderen zijn op de route. Dat maakt het mogelijk om teamcompetities op te zetten zodat hele teams of afdelingen met elkaar actief worden. Liever anoniem blijven? Dan kan dat natuurlijk ook. Op de route wordt informatie gegeven over de plaatsen die de deelnemer passeert. Ook kunnen deelnemers virtuele medailles ontvangen voor bijzondere prestaties. Is een deelnemer een week niet actief, dan ontvangt hij eenmalig een e-mail om hem aan te sporen om weer in beweging te komen.