Koesterpas

Eerste deelnemer Alle Stappen Tellen over de finish!

30 januari 2017

Op virtuele reis naar Santiago de Compostella. Met ‘Alle stappen tellen’ van Stichting Koesterpas zijn inmiddels zo’n 1700 mensen bloedfanatiek met hun reis. Doel; zo veel mogelijk stappen maken en dus zo ver mogelijk komen. Van Stichting Koesterpas zijn we ontzettend trots dat we kunnen zeggen dat de eerste persoon is aangekomen op plaats bestemming! Ding de Jong, 58 jaar, uit Maassluis vertelt ons hoe hij in een aantal maanden tijd het respectabele aantal van zo’n 3 miljoen stappen heeft kunnen bereiken.

Als een speer
Ding werkt als allround operator bij Vopak. Via zijn werk kwam hij in aanraking met ‘Alle stappen tellen’. “Bij Vopak doet men er veel aan om medewerkers vitaal te krijgen of te houden,” vertelt Ding. “Zo hebben we het programma Vopak Vitaal. Via dit vitaliteitsprogramma zag ik ‘Alle stappen tellen’ voorbij komen. Ik dacht gelijk: dat is iets voor mij! Ik vond het geweldig om dit virtuele avontuur aan te gaan. Een doel om naar toe te gaan en tegelijk een stimulans om nog meer te bewegen!” Ding is niet iemand die van stilzitten houdt. Alleen al op zijn werk loopt hij zo’n 16.000 stappen per dag. Daarnaast wandelt hij in zijn vrije tijd graag met zijn vrouw. Maar ook zijn drie kinderen van 15 probeert hij te stimuleren om lekker mee te gaan. Verder is hij druk aan het trainen om te kunnen deelnemen aan een marathon. Niet gek dus dat hij als een speer gaat!

Minimaal 15.000 stappen
Ding zegt: “Natuurlijk beweeg ik al veel, maar dat neemt niet weg dat ‘Alle stappen tellen’ me nog meer stimuleert om extra stappen te zetten. Naast dat het gewoon erg leuk is, helpt het ook nog om die paar extra kilootjes kwijt te raken. En ook als ik niet werk, wil ik nu toch minimaal aan 15.000 stappen komen.” Naast bewegen en kilo’s verliezen, heeft het wandelen nog voordelen. Ding vertelt dat hij ervan geniet om iedere keer nieuwe plekken in de omgeving te ontdekken, waar je anders eigenlijk nooit komt.

Stappenteller
“Mijn vrouw heeft ook even meegedaan, maar raakte gefrustreerd door de stappenteller. Deze is heel gevoelig. Als je tegen het knopje drukt dan reset de teller gelijk. Weg resultaat van de dag. Ik kreeg een mooie stappenteller van Vopak. Eentje die ook je hartslag meet, verbranding van calorieën bijhoudt en meer. Die raad ik iedereen aan!,” voegt Ding toe.

Je komt er vanzelf!
Van Stichting Koesterpas zijn we benieuwd naar zijn tips voor het programma. Ding geeft aan dat er een aantal bugs in het programma zaten die hij als eerste tegenkwam. Maar altijd zijn deze netjes opgelost. Voor de deelnemers kan hij alleen maar zeggen; Volhouden, je komt er vanzelf! Hij hoopt de Koesterpas ook eens voor andere doeleinden te kunnen gebruiken. Helaas is dat wat lastiger vanuit Zuid Holland. Nu hij de route naar Santiago de Compostella heeft uitgelopen, hoopt hij snel met een nieuwe route aan de slag te kunnen. Zijn suggestie: de Oriental route? “Dan ga ik ook mijn collega’s warm maken om mee te doen!” zegt Ding enthousiast.

En zijn uitsmijter?
Bewegen, bewegen, bewegen, want dat is hartstikke gezond!!!< Terug naar het overzicht