Koesterpas

Over ons

Home ยป Over ons

De stichting Koesterpas heeft als doel om vanuit een onafhankelijke opstelling, de deelname van mensen aan maatschappelijke processen te bevorderen. De stichting richt zich daarbij vooral op het toegankelijk maken van evenementen en activiteiten voor de Zeeuwse bevolking, waarbij vitaliteit, cultuur en binding van mensen centraal staan. Het scheppen van ruimte voor individuen, groepen en organisaties om nieuwe onderwerpen op te pakken en zelf invulling te geven aan projecten is daarbij een belangrijk uitgangspunt.

Het door de stichting te ontwikkelen beleid moet ontwikkelingskansen, sociale participatie en sociale binding in Zeeland bevorderen. De activiteiten moeten de verschillende deelnemers motiveren en stimuleren om als betrokken burgers in de samenleving te functioneren.

Deelname aan de door de stichting georganiseerde evenementen en activiteiten is niet gebonden aan het bezit van een Koesterpas. Wel kan de Zeeuwse economie worden versterkt en gestimuleerd door middel van het verlenen van een loyaliteitskorting aan houders van een koesterpas.